Življenjepis

Mateja Štempelj je študirala na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo. Študij je zaključila z diplomo leta 1998.

Po končani diplomi se je zaposlila v podjetju Tosama, tovarni sanitetnega materiala, kjer je delala kot produktna vodja za izdelke iz sanitetnega materiala.

Želja po študiju medicine je bila tako močna, da je leta 2000 vpisala doktorski študij na Medicinski fakulteti v Ljubljani in se zaposlila na Inštitutu za farmakologijo in toksikologijo. Leta 2004 je doktorirala in odšla na podoktorski študij na Albert Einstein Cancer Center v New York.
Po vrnitvi iz tujine se je zaposlila v podjetju Krka, kjer je pokrivala področje marketinga za antibiotike, zdravila za zniževanje krvnega tlaka in antipsihotike.

Kasneje je prevzela mesto direktorice razvoja in raziskav v farmacevtskem podjetju. Pod njenim vodstvom je podjetje razvilo lastno rastlinsko zdravilo in ga registriralo v več kot 20 državah sveta. V tem času je bila tudi direktorica in kasneje predsednica sveta zavoda Kompetenčnega centra za biotehnološki razvoj in inovacije ter članica Centra odličnosti CIPKEBIP. Sodeluje z večino slovenskih raziskovalnih organizacij.
Danes vodi svoje podjetje Almadea, ki razvija in proizvaja prehranska dopolnila vrhunske kakovosti za zdravje ženske. Rada ima ljudi, živali, naravo in življenje in je polna načrtov za svetlo prihodnost.