Izdelki Almadea

Prehranska dopolnila vrhunske kakovosti za vaše zdravje!

NAKUPUJ ZDAJ

ZDRAVI in LEPI LASJE

22/03/2021Kategorija: Imunski sistem

Zdrave in sijoče lase dosežemo s pravilno nego. Ključno je tudi, da skrbimo za zdravo in uravnoteženo prehrano s katero dobimo potrebne vitamine in minerale, ki ugodno delujejo na naše lase. 

ZDRAVI LASJE

Zdravi in lepi lasje so pomemben del naše zunanjosti, saj povečajo samozavest in samopodobo vsake ženske in moškega. Noben modni dodatek ne more poudariti naše lepote bolj kakor skrbno negovani lasje. Da bi imeli lepe in zdrave lase pa jih moramo skrbno in redno negovati.

Da ohranimo zdravje las se čim bolj izogibajmo kemični obdelavi las. Pomembno je, da barvanje las prepustimo profesionalcu in ne delamo tega sami doma. Izogibati se moramo tudi pretiranemu toplotnemu obdelovanju las. Če pa se ga poslužujemo je nujno potrebno uporabiti sredstvo za toplotno zaščito.

SUHI LASJE  

Suhi lasje so premalo nahranjeni in navlaženi. To se kaže kot pomanjkanje leska, na dotik so precej grobi in neprožni.

Ta tip las se lahko pojavi pri moških in ženskah vseh starosti, najbolj pogosto pa je, da se suhi lasje pojavijo pri starejših ljudeh.

Vzrok za suhe lase so lahko okoljske razmere, neprimerna nega las in tudi zdravstven težave.

Neprimerna nega, ki privede do suhih las vključuje prepogosto umivanje, uporabo izdelkov, ki ne ustrezajo našim lasem, kemična sredstva, kot je na primer barvanje ali trajno kodranje/ravnanje las, prepogosta uporaba likalnikov in kodralnikov.

Eden izmed dejavnikov za suhe lase so tudi bolezenska stanja.

Da bi to stanje preprečili ne umivajmo las vsak dan, priporočljiva je tudi uporaba vlažilnega balzama ali maske. Za suhe lase si je dobro priskrbeti hranljivo olje in ga nanašati na konice po vsakem pranju, ko so ti še vlažni. Izbrati je potrebno šampon in balzam, ki ustrezata tipu las in jih ne izsušujeta.

MASTNI LASJE

Mastni lasje so videti neurejeno. Pogosta težava mastnih las pa je, da se lepijo v pramene. Mastno lasišče lahko vodi do srbenja in seboroičnega dermatitisa, pogosto pa tudi do prhljaja.

Pomembno je, da se reševanja te težave lotimo previdno, saj če izberemo napačne izdelke to lahko privede do prevelike izsušitve las. Zdravi lasje vsebujejo nekaj olja, ki ščiti pred poškodbami in jim daje lesk.

Pri tem stanju je pomembno, da lase redno umivamo in izberemo sredstva, ki so primerna za nego mastnih las. Ta sredstva so lahko vlažilna ne pa preveč hranljiva. Ni dobro, če vsebujejo veliko olj.

Mastni lasje so največkrat rezultat bolj intenzivne vadbe, ki jo spremlja potenje, vlage v zraku in prepogostega oz. preredkega umivanja.

VITAMINI in MINERALI ZA ZDRAVE LASE

Zdrava prehrana, ki ga zagotavlja zadosten vnos vitaminov in mineralov je najpomembnejši dejavnik za lepe, zdrave in sijoče lase. Kadar ne utegnemo poskrbeti za zdravo prehrano se lahko poslužimo prehranskih dodatkov.

Najpomembnejši vitamini in minerali za zdrave lase:

Biotin

Pomanjkanje biotina vodi do suhe luskaste kože, prhljaja in suhih ter lomljivih las. Poznamo ga tudi kot vitamin B7. Biotin vzdržuje zdravje lasišča, preprečuje izpadanje in intenzivno prispeva k ohranjanju zdravih las. Pospešuje tudi njihovo rast.

Selen

Ljudje, ki imajo premalo selena imajo lahko težave s pigmentacijo las – hitreje postanejo sivi.  Pri rakavih bolnikih so dodatki selena zmanjšali izpadanje las.

Cink

Cink je mineral, ki sodeluje pri obnovi poškodovanih las, predvsem skrbi za lojnice ob lasnih mešičkih. Ti skrbijo za uravnavanje izločanja maščobe, torej da lasje niso suhi ali mastni ampak normalni. Pomanjkanje minerala vodi do izpadanja las.

DeaVital vsebuje biotin, cink in selen, ki so ključni, da bodo lasje zdravi in lepi, saj izboljšajo rast in strukturo las ter jim dajo prožnost.


Avtorica objave:

Dr.med.zn. Mateja Štempelj, direktorica in ustanoviteljica podjetja